logo

آموزش خرید و فروش آنلاین سهام در سامانه معاملاتی

خانهآموزش بورسعمومیآموزش خرید و فروش آنلاین سهام در سامانه معاملاتی

خرید و فروش سهام در بورس نیز همچون دیگر انواع سرمایه‌گذاری‌ها به آموزش نیاز دارد. سرمایه‌گذاران علاوه بر آموزش تحلیل تکنیکال و بنیادی باید با نحوه ثبت نام در بورس و پلتفرم‌های مالی آشنایی داشته باشند.

با توجه به اهمیت این موضوع در این مقاله به آموزش صفر تا صد خرید و فروش سهام و معرفی پلتفرم‌های سرمایه گذاری در کارگزاری بیدار می‌پردازیم. با ما همراه باشید.


چطور در بورس ثبت ‌نام کنیم؟

برای فعالیت در بازار بورس، داشتن کد بورسی الزامی می‌باشد. امروزه با توجه‌ به شرایط، تقریباً تمام فعالیت‌ها به‌صورت الکترونیکی انجام می‌گیرد. برای دریافت کد سهامداری از دو روش می‌توانید اقدام کنید:

روش اول نیازمند ثبت نام جداگانه در سجام و کارگزاری است و روند ثبت نام بورس را طولانی‌تر کرده و همچنین هزینه ثبت نام سجام نیز از طرف شما پرداخت خواهد شد.

در روش دوم سهامداران بدون پرداخت هزینه می‌توانند از طریق کارگزاری بیدار در سجام ثبت نام کنند و سپس با دریافت کد بورسی عضو کارگزاری بیدار شوند. از این پس به آسانی در سامانه معاملاتی بیدار معامله نمایند.


ثبت ‌نام در سامانه سجام

طبق روش نخست برای ثبت نام در سامانه سجام وارد سایت sejam.ir شوید و فرم ثبت نام را تکمیل نمایید. در مرحله بعدی کد رهگیری 10 رقمی برای شما پیامک می‌شود.

پس از وارد کردن کد رهگیری در سایت، وارد مرحله احراز هویت می‌شوید. احراز هویت در گذشته تنها به روش حضوری امکان‌پذیر بود اما در حال حاضر امکان احراز هویت آنلاین نیز وجود دارد.

پس از احراز هویت کد بورسی که شامل سه حرف ابتدایی نام خانوادگی و در کنار آن 5 عدد می‌باشد، برای متقاضی ارسال می‌شود.


ثبت‌ نام بورس در کارگزاری بیدار

هر سها‌مدار برای انجام معامله در بازار بورس اوراق بهادار به‌صورت آنلاین یا آفلاین، نیاز به کد معاملاتی دارد. امکان خرید و فروش سهام، واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری، اوراق (مشتقه، تسهیلات مسکن، اختیار، اجاره، خزانه اسلامی) بعد از دریافت کد معاملاتی از طریق کارگزاری‌ها امکان‌پذیر خواهد شد.

 کارگزاری بیدار این فرصت را فراهم کرده است که با ثبت اطلاعات هویتی خود در سایت ex.ebidar.com ، ثبت‌نام و احراز هویت شما هم‌زمان و آنلاین در سامانه سجام به‌صورت رایگان انجام خواهد شد.

جهت رفاه حال مشتریان، کارگزاری بیدار امکان احراز هویت در سایت و نسخه موبایل (اندروید و IOS) را نیز به‌صورت آنلاین فراهم کرده است که در کوتاه‌ترین زمان ممکن، ثبت‌نام و احراز هویت مشتریان انجام شود.

پس از احراز هویت در سایت کارگزاری بیدار، کد بورسی و کد معاملاتی از طریق پیامک و ایمیل برای شما ارسال خواهد شد.


آموزش خرید و فروش آنلاین سهام در سامانه کارگزاری بیدار

پس از دریافت کد معاملاتی خود از کارگزاری بیدار، با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور می‌توانید وارد پنل معاملاتی اختصاصی مربوط به خود شوید.

برای ورود به پنل معاملاتی، هیچ محدودیتی وجود ندارد و از کلیه مرورگرها در بستر سیستم‌عامل‌های ویندوز و IOS و اندروید می‌توانید استفاده کنید.

یکی از آسان‌ترین خرید و فروش سهام با گوشی استفاده از اپلیکیشن بیدار است و می‌توانید علاوه بر معامله، اطلاعات لحظه‌ای قیمت طلا و دلار، صندوق های سرمایه گذاری و ... دسترسی داشته باشید.

سایت خرید و فروش سهام در هر کارگزاری متفاوت است اما در کارگزاری بیدار می‌توانید از سامانه اکسیر استفاده نمایید.

1- با کلیک بر آدرس ebb.exirbroker.com وارد سامانه معاملاتی اقتصاد بیدار می‌شوید.

در صورت اشکال در برقراری ارتباط با سامانه اکسیر جدید، از نسخه سامانه اکسیر قدیمی ebb.irbroker.comمی‌توانید استفاده کنید.

چنانچه رمز عبور خود را فراموش کرده‌اید، دکمه فراموشی رمز را انتخاب کنید. در غیر این صورت، پس از وارد کردن شناسه کاربری (ارسال شده توسط کارگزاری بیدار) و کلمه عبور (رمز تعریف شده توسط مشتری) و کد امنیتی (طبق کپچا)، ورود به سامانه را انتخاب نمایید.

انجام معاملات از طریق تلفن همراه و با استفاده از نرم‌افزار رایان همراه که از برنامه‌های کافه بازار، گوگل‌پلی و اپ‌استور می‌توانید آن را دانلود کنید، امکان‌پذیر است.

2- با زدن تیک توافق‌نامه‌ها، نسبت به ثبت سفارش‌های خود می‌توانید اقدام کنید.

3- پرداخت شتابی (شارژ کردن حساب معاملاتی)

برای خرید سهام باید حساب معاملاتی شما شارژ باشد. در کارگزاری بیدار از قسمت پرداخت شتابی می‌توانید به‌صورت آنلاین حساب خود را شارژ کنید و اقدام به واریز وجه از حساب بانکی که رمز پویای آن نیز فعال است، به‌حساب بورسی خود نمایید. یکی از خدمات کارگزاری بیدار امکان برداشت آنی از حساب کارگزاری به حساب شخصی در طول شبانه روز و حتی ایام تعطیل است.

در نوار ابزار سامانه می‌توانید وجه سرمایه‌گذاری را به حساب کارگزاری واریز نمایید. باید بدانید که در حال حاضر حداقل مبلغ خرید سهام 5,000,000 ریال (500 هزار تومان) می‌باشد.

4- خرید سهام

جهت خرید سهام در سامانه معلاماتی آنلاین کارگزاری، نماد مورد نظر را در قسمت ذره‌بین جست‌وجو نمایید. به عنوان مثال نماد خساپا (شرکت خودروسازی سایپا)

با انتخاب نام نماد، قیمت روی تابلو سهم، قیمت سفارش‌های خرید و فروش، نمودار قیمت سهم نمایش داده می‌شود. پس از وارد کردن قیمت و تعداد سهام مورد نظر برای خرید، دکمه‌های خرید و فروش که در دو طرف مشخص است روشن می‌شوند.

اگر با توجه ‌به بودجه‌ای مشخص قصد خرید سهمی را دارید، با انتخاب ماشین‌حساب که در قسمت کادر تعیین شده مشخص است، پس از وارد کردن قیمت خرید هر سهم و مبلغ کل، تعداد سهام به طور اتومات تعیین می‌شود.

برای خرید سهم، بر روی خرید کلیک و سپس قیمت و تعداد سهام را مشخص نمایید. پس از آن سفارش در صف قرار می‌گیرد. باید بدانید که قرار گرفتن سفارش در صف به معنی اعمال آن نیست و تا زمانی که طرف مقابل معامله قیمت شما را نپذیرد، معامله‌ای صورت نگرفته است. تا قبل از اعمال سفارش امکان حذف و اصلاح آن وجود دارد.

5- نحوه فروش سهام در کارگزاری

برای آنکه بتوانید سهمی را بفروشید، باید آن را در سبد سرمایه‌گذاری خود داشته و قبلاً نسبت به خرید آن اقدام کرده باشید. با جست‌وجوی نماد سهم، می‌توان از تعداد دارایی سهم موردنظر، در سبد خود اطلاع یابید.

با توجه ‌به اینکه چه تعداد از سهم خود را می‌خواهید بفروشید (تمام یا قسمتی از آن)، تعداد سهام و مبلغ فروش به‌ازای هر سهم (ریال) را وارد می‌کنید و سپس دکمه فروش را انتخاب می‌نمایید.

درخواست سفارش شما در قسمت سفارش‌ها باز قرار خواهد گرفت. زمانی که خریداری حاضر به خرید سهم شما به قیمت وارد شده باشد، معامله فروش شما ثبت می‌شود و در تب معاملات روز قرار می‌گیرد.

6- درخواست وجه

در صورتی که قصد برداشت وجه خود را داشته باشید در نوار ابزار قسمت برداشت وجه را انتخاب کنید و مبلغ درخواستی را بنویسید. زمان واریز وجه به حساب شخصی در هر کارگزاری متفاوت است اما در کارگزاری بیدار می‌توانید مبلغ سرمایه گذاری خود را شبانه‌روزی از حساب کارگزاری خود برداشت کنید.

7- درخواست کارگزار ناظر

 برای تغییر کارگزار ناظر سهام خود، از قسمت تعیین شده وارد صفحه مربوط به دریافت وجه می‌شوید و با ثبت‌نام نماد سهم خود، بارگذاری تصویر ورق سهم، درخواست تغییر ناظر را به‌صورت سیستمی ثبت می‌کنید.

تغییر کارگزار ناظر زمانی انجام می‌شود که قصد تغییر کارگزاری خود را دارید یا سهام پورتفوی خود را می‌خواهید انتقال دهید.


نکات مهم در مورد نحوه خرید و فروش سهام

  • سعی کنید در سبد سرمایه‌گذاری خود از هر صنعت یک سهم و از بین صنایع نیز 4 الی 5 صنعت برتر را بررسی و انتخاب کنید.
  • در هر سهم 20 الی 25 درصد از سرمایه خود را وارد کنید تا ریسک سرمایه‌گذاری شما کاهش یابد.
  • زمانی که سهمی در چند روز متوالی معاملاتی با صف همراه شود، به حجم معاملات توجه کنید. زمانی که حجم معاملات افزایش یافت، می‌توانید از صف خارج شوید.
  • سهمی را انتخاب کنید که درصد شناوری آزاد آن بالای 10 الی 15 درصد باشد. البته سهامی هم که درصد شناور آزاد خیلی زیاد داشته باشند هم خوب نیستند.
  • یکی از نکات مهم توجه به عملکرد شرکت‌ها می‌باشد. طبق قانون تجارت شرکت‌ها موظف به ارائه گزارش‌های فصلی خود هستند. سهمی را انتخاب نمایید که سود خوبی را محقق نماید.
  • اگر درخواست تقاضای وجه را روز چهارشنبه ثبت کنید، روز یکشنبه آتی مبلغ درخواستی شما در حساب بانکی ثبت خواهد شد.
  • سرعت عمل در تصمیم‌گیری و اجرای به‌موقع در معاملات بازار بورس بسیار اهمیت دارد.
  • گاهی اوقات خروج به‌موقع از سهم سودمندتر از ماندن و پایبندی به سهم است زیرا از ضرر بیشتر جلوگیری می‌شود.
  • حساب بانکی که در کارگزاری معرفی می‌کنید باید حتماً به اسم دارنده کد معاملاتی باشد.

 زمانی که شرکت افزایش سرمایه از محل آورده نقدی دارد، به سهام‌دار در زمان برگزاری مجمع حق‌تقدم تعلق می‌گیرد. بابت حق‌تقدم تعلق‌گرفته مبلغی پرداخت نمی‌کنید ولی به پورنفوی سرمایه‌گذاری شما اضافه می‌شود که طی دو ماه فرصت دارید از آن استفاده کنید یا آن را در بازار همانند سهام عادی بفروشید. در غیر این صورت شرکت اقدام به حق‌تقدم می‌نماید و مشتری را بستانکار می‌نماید.

اگر سهمی افزایش سرمایه از محل سود انباشته داشته باشد، سهم جایزه به شما تعلق می‌گیرد (در صورت سهام‌دار بودن) که تعداد سهام بدون پرداخت هیچ هزینه‌ای افزایش می‌یابد و امکان فروش آن نیز همانند سهام عادی است.

عناوین مرتبط

بورس سهام چیست؟

بورس اوراق بهادار به مجموعه بازارها و مبادلاتی گفته می‌شود که در آن فعالیت‌های منظم خرید، فروش و صدور سهام شرکت‌های انجام می‌شود. این فعالیت‌های مالی از طریق مبادلات رسمی نهادینه شده و انجام می‌شود که تحت مجموعه‌ای از قوانین مشخص کار می‌کنند.


کارگزاری کجاست؟

کارگزاری بستری مناسب برای کشف قیمت متعادل، شفافیت اطلاعاتی شرکت‌های موجود در بازار، ایجاد بازاری رقابتی، فرصتی برای جمع‌آوری پس‌اندازها و استفاده در راستای تامین مالی فعالیت‌های اقتصادی کشور است.


سهم چیست؟

سرمایه شرکت به ارزش اسمی (در ایران 1000 ریال برای شرکت‌های سهامی عام) تقسیم می‌کنیم و هر بخش آن به یک سهم تبدیل می‌شود. در واقع مجموعه‌ای از سهم‌های شرکت، سرمایه را تشکیل داده‌اند. هر فرد با خریداری سهم از شرکت، به‌عنوان سهام‌دار شناخته می‌شود و درصدی از مالکیت شرکت را به‌دست خواهد آورد.


سهامدار کیست؟

اگر کسی بگوید که در بورس اوراق بهادار معامله می‌کند، به این معنی است که وی سهام خود را در یک (یا بیشتر) کارگزاری (های) سهام که بخشی از بورس سهام است خریداری و می‌فروشد. سهامدار پس از خرید سهم، در منافع و ضررهای شرکت سهیم خواهد بود.


کارگزار کیست؟

کارگزار شخص حقوقی است که به‌عنوان نماینده سهامداران و به دستور آنها به معامله می‌پردازند و در ازای ارائه خدمات خود، کارمزد دریافت می‌کند. کارگزار مسئول اجرای سفارش‌های ثبت شده مشتریان می‌باشد.


بنردسته بندی:عمومی

نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

نظرات کاربران

نظر