logo

تفاوت بین واحدهای عادی و ممتاز صندوق اهرمی

خانهآموزش بورسصندوق‌های سرمایه گذاریتفاوت بین واحدهای صندوق اهرمی چیست؟

صندوق اهرمی یک نوع صندوق سرمایه‌ گذاری است که به سرمایه‌گذاران امکان می‌دهد تا با استفاده از اهرم مالی، بازدهی بیشتری نسبت به سرمایه‌گذاری اولیه خود کسب کنند. این نوع صندوق‌ها از اهرم استفاده می‌کنند تا حجم سرمایه‌گذاری‌های خود را افزایش دهند، که می‌تواند منجر به افزایش بالقوه بازدهی و همچنین افزایش ریسک‌ها شود.

ویژگی‌های صندوق اهرمی باعث شده تا سرمایه افراد ریسک پذیر و ریسک گریز را به خود جذب کند. این صندوق در دو نوع واحد عادی و ممتاز معامله می‌شود. اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری نسبت به واحدهای صندوق اهرمی و همچنین تفاوت واحدهای عادی و ممتاز صندوق اهرمی داشته باشید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

انواع واحدهای صندوق اهرمی

صندوق های اهرمی در دو نوع واحد عادی و ممتاز معامله می‌شود. واحدهای عادی مناسب افراد ریسک گریز است که به حفظ اصل سرمایه اهمیت می‌دهند. در این نوع واحد سرمایه گذاری، یک سقف و کف بازدهی در نظر گرفته می‌شود.

به عنوان مثال یک صندوق اهرمی می‌تواند کف 32 درصد و سقف 35 درصد را برای اوراق خود در نظر بگیرد. در این صورت فردی که دارای واحد عادی صندوق اهرمی می‌باشد، در انتهای سال سود قطعی 32 درصد را دریافت می‌کند. اگر صندوق در طی سال سود بیشتری کسب کرده باشد، تا سقف 35 درصد به دارنده واحد عادی صندوق سود پرداخت می‌شود.

واحد ممتاز صندوق اهرمی بازدهی بالا و ریسک بالایی دارد. همان طور که گفته شد، ساز و کار صندوق اهرمی استفاده از اهرم است که منجر به کسب سود مضاعف می‌شود. ناگفته نماند که استفاده از اهرم همانطور که می‌تواند سود را چند برابر کند، اگر سرمایه‌گذاری متحمل زیان شود، زیان را چند برابر می‌کند. به همین دلیل گفته می‌شود که ریسک بالایی دارد.

واحدهای ممتاز به نوعی پشتیبان واحدهای عادی هستند تا ریسک این نوع واحدها را کاهش دهند. یکی از نکات قابل توجه در واحدهای ممتاز، عدم قطعیت در پرداخت سود است. برعکس واحدهای عادی که در انتهای سال یک کف سود را دریافت می‌کنند، سود واحدهای ممتاز صندوق اهرم تضمین شده نیست.

ویژگی های صندوق اهرمی

استفاده از اهرم مالی: از بدهی یا مشتقات مالی برای افزایش حجم سرمایه‌گذاری استفاده می‌شود.

ریسک بالا: به دلیل استفاده از اهرم، نوسانات بازدهی می‌تواند بسیار بیشتر از دیگر صندوق های سرمایه گذاری باشد.

بازدهی بالا: در صورتی که پرتفوی صندوق مناسب بوده و روند بازار بورس صعودی باشد، بازدهی بسیار بالاتری نسبت به صندوق‌های بدون اهرم کسب می‌کند.

مدیریت حرفه‌ای: این صندوق‌ها معمولاً توسط مدیران حرفه‌ای و با تجربه اداره می‌شوند تا استراتژی‌های پیچیده مالی را به کار گیرند.

تفاوت واحدهای عادی و ممتاز در صندوق‌های اهرمی

همان طور که گفته شد، صندوق‌های اهرمی دارای دو نوع واحد سرمایه‌گذاری عادی و ممتاز است که هر کدام ویژگی‌ها و حقوق متفاوتی برای سرمایه‌گذاران به همراه دارند.

تفاوتواحد عادیواحد ممتاز
ریسکریسک پایینریسک بالا
بازدهی بین سقف و کف مشخص شده عدم تضمین بازدهی
روش معامله صدور - ابطال Etf (قابل معامله در بورس)
مناسب سرمایه گذاری افراد ریسک گریز افراد ریسک پذیر

جمع بندی

در این مقاله سعی کردیم به بیان تفاوت واحد عادی و ممتاز صندوق اهرمی بپردازیم. ساز و کار صندوق اهرمی به گونه‌ای طراحی شده تا افراد ریسک پذیر و ریسک گریز بتوانند از واحدهای این صندوق سود کسب کنند. انتخاب بین واحد عادی و ممتاز در صندوق‌های اهرمی بستگی به تحمل ریسک و هدف‌های سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذار دارد.

واحد عادی صندوق اهرمی به روش صدور-ابطال معامله می‌شود و یک کف سودی را تضمین می‌کند. این نوع واحدها کم ریسک بوده و مناسب افراد ریسک گریز است. ثبت سفارش خرید یا فروش واحد عادی صندوق در سایت صندوق انجام می‎‌شود.

واحدهای ممتاز صندوق اهرمی بر خلاف واحدهای عادی، ریسک و بازدهی بالایی دارند. نه تنها هیچ تضمینی در پرداخت سود به دارندگان واحدهای ممتاز وجود ندارد بلکه این اوراق سود واحدهای عادی را نیز تضمین می‌کنند. بنابراین تفاوت های اساسی واحدهای عادی و ممتاز اهرمی در ریسک، بازدهی و روش معامله آنها است.

بنردسته بندی:صندوق‌های سرمایه گذاری

نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

نظرات کاربران

نظر