logo

تبدیل چارت حسابی به لگاریتمی

خانهآموزش بورستحلیل تکنیکالتفاوت چارت لگاریتمی و حسابی چیست؟

اصولا در تحلیل تکنیکال از نمودارهای قیمت استفاده کرده و نمودارها دارای دو محور عمودی و افقی هستند. محور افقی نشان‌دهنده زمان و محور عمودی نشان‌دهنده قیمت است. محورهای افقی و عمودی در تمام انواع نمودارها اعم از خطی، کندل استیک و ... مشترک هستند، اما ممکن است فواصل قیمتی در محور عمودی متفاوت باشد که این تفاوت باعث تفکیک نمودار نمودار حسابی و نمودار لگاریتمی می‌شود. در این مقاله از سری مقالات آموزشی کارگزاری بیدار به آموزش چارت لگاریتمی و تفاوت چارت لگاریتمی و حسابی پرداختیم. با ما همراه باشید.

نمودار لگاریتمی چیست؟

در نمودار لگاریتمی فواصل قیمتی با یکدیگر برابر نیستند. در واقع فواصل قیمتی بر حسب درصد بر روی محور قیمت نشان داده می‌شوند. به تصویر زیر که متعلق به فولاد مبارکه است توجه نمایید.

logarithmic-vs-liner-scale-3.jpg


نمودار حسابی (خطی) چیست؟

در این نمودار فواصل بین قیمت‌ها یکسان است. همچنین قیمت‌ها بر حسب قیمت بسته شدن (قیمت آخرین معامله) در نظر گرفته می‌شوند. تنظیمات پیش‌فرض نمودار نرم افزارها به حالت نمودار حسابی است. به تصویر زیر که متعلق به سهام فولاد مبارکه است، دقت کنید.

logarithmic-vs-liner-scale-4.jpg


تفاوت نمودار لگاریتمی و حسابی

همانطور که گفتیم فرق نمودار لگاریتمی و حسابی در محور عمودی آن‌ها می‌باشد. در نمودار حسابی فواصل قیمتی یکسان در صورتی که در نمودار لگاریتمی اینگونه نیست. برای مثال در نمودار لگاریتمی فاصله قیمت از 10000 تا 20000 تومان بیشتر ازفاصله بین قیمت 20000 تا 30000 تومان است. چرا که حرکت از 10000 به 20000 بیانگر 100 درصد رشد است. اما رشد قیمت از 20000 تا 30000 تومان به اندازه 50 درصد است. هرچقدر روی محور عمودی این نمودار بالاتر برویم فواصل قیمتی کمتر می‌شود. همانطور که در تصاویر مشاهده نمودید، در نمودار حسابی فواصل قیمتی روی محور عمودی یکسان است.

logarithmic-vs-liner-scale-2.jpg

نمودار لگاریتمی بهتر است یا نمودار حسابی؟

بنابراین کدام سیستم مقیاس بندی بهتر است؟ هر دو سیستم مزایا و معایب خود را دارند. ترجیح فرد تا حد زیادی به سبک تحلیل و تایم فریم بستگی دارد.

معامله گرانی که به دنبال گرفتن حرکات کوتاه مدت قیمت (نوسان‌گیری) یا تجزیه و تحلیل محدوده های کوچک معاملاتی هستند، ممکن است مقیاس‌های چارت لگاریتمی یا حسابی را برای خلوص قیمت ترجیح دهند.

تکنیکالیست‌های علاقه‌مند به روندها و تاریخچه قیمت‌های بلندمدت به احتمال زیاد نمودار لگاریتمی را ترجیح می‌دهند. توجه داشته باشید که نمودار لگاریتمی زمانی بهترین استفاده را دارد که قیمت‌ها به میزان قابل توجهی بالا یا پایین حرکت کرده باشند.

تبدیل چارت حسابی به لگاریتمی

در پاسخ به اینکه چگونه چارت را لگاریتمی کنیم، باید بگوییم به پایین نمودار مراجعه کرده و گزینه «لگاریتمی» (log) را طبق تصویر فعال کنید.

logarithmic-vs-liner-scale-1.jpg

جمع بندی

همان‌طور که در این مقاله اشاره کردیم فرق چارت لگاریتمی و حسابی در فواصل قیمت آن دو بر روی محور عمودی است. با توجه به سبک تحلیل خود، می‌توانید نوع نمودار خود را مشخص کنید.

بنردسته بندی:تحلیل تکنیکال

نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

نظرات کاربران

نظر