از ابزارهای مهم تحلیل تکنیکال، بررسی الگوهای کندلی میباشد. در این مقاله میکوشیم الگوهای کندل برگشتی پرتکرار، نحوه شناسایی و بهترین محل برای شکلگیری آنها را بررسی کنیم.
الگوهای کندل برگشتی
این نوع از الگوهای کندلی به منزله محتمل بودن پایان روند میباشند و معمولا بعد از شناسایی آنها تحلیلگران خود را برای معاملات معکوس آماده میکنند. تعداد بیشماری الگوی کندل بازگشتی در بازار شناسایی شده است که در این مقاله سعی شده است پرتکرارترین و کلیدیترین آنها مورد بررسی قرار گیرد.
محدودیتهای کندل برگشتی
همانند سایر ابزارهای قدرتمند تحلیل تکنیکال، الگوهای کندلی نیز محدودیتهایی دارند که آشنایی با محدودیتها قبل از استفاده از این الگوها، مفید خواهد بود. از جمله آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مهمترین محدودی، محل شکلگیری الگوها میباشد. تنها حالتی از شکلگیری الگوهای کندلی که برای تحلیلگران حرفهای ارزش بررسی دارد، شکلگیری آنها در محدودههای کلیدی حمایت و مقاومت، پیوتهای ماژور، سقف و کف کانالهای موازی و مناطق PRZ الگوهای هارمونیک میباشد. این مورد به قدری مهم است که تمامی الگوهای شکل گرفته در خارج از این چهارچوب، سیگنال باطل محسوب میشوند و غیر قابل بررسی میباشند.
اعتبار الگوهای کندلی نهایتا تا ۳ یا چهار کندل بعد از تشکیل میباشد چرا که شکلگیری سریع کندلها خصوصا در تایم فریمهای پایین، احتمال تغییر در اعتبار الگوهای کندلی را بالا میبرد.
لزوما بلافاصله پس از شناسایی الگوهای کندل برگشتی (بازگشتی)، روند بازار تغییر نخواهد کرد و این امر در صورت برقراری فاکتورهای دیگر از قبیل واگرایی، تغییر در قدرت خریداران و فروشندگان و سایر عوامل مشابه اتفاق خواهد افتاد.
شناسایی الگوهای کندل برگشتی در محدوده حمایت و مقاومت
همانطور که اشاره شد صرفا الگوهای کندلی اعتبار لازم برای بررسی و تحلیل را دارند که در محدوده حمایت و مقاومتهای کلیدی شکل بگیرند.
الگوی مرد آویخته (Hanging Man)
خصوصیات این الگو:
سایه پایینی این الگو باید حداقل سه برابر سایه بالایی کندل باشد.
رنگ بدنه این الگو مهم نمیباشد.
شکلگیری این الگو در سقف و انتهای یک روند صعودی میتواند هشدار پایان روند قبلی باشد.
درصورت شکلگیری شکاف با کندل قبلی، اعتبار الگو بیشتر میشود.
هر اندازه که سایه پایینی بلندتر از سایه بالایی باشد، اعتبار شکلگیری الگو بیشتر میشود.
نکته معاملاتی: پس از شناسایی این الگو، توجه به کندل بعدی مهم میباشد. در صورتی که کندل بعدی نزولی باشد و پایینتر از قیمت بسته شدن کندل مرد آویخته باشد، وارد معامله میشویم.
الگوی چکش (Hammer)
الگوی چکش همانند الگوی مرد آویخته میباشد با این تفاوت که در کف و انتهای روند نزولی شکل میگیرد.
خصوصیات این الگو:
این الگو در کف و در انتهای یک روند نزولی شکل میگیرد.
شکل کندل این الگو با الگوی مرد آویخته یکسان است و فقط محل شکلگیری آنها متفاوت است. الگوی چکش در کف و الگوی مرد آویخته در سقف شکل میگیرد.
الگوی کندلی چکش وارونه (Inverted Hammer)
خصوصیات این الگو:
رنگ بدنه این الگو اهمیتی ندارد اما در صورت صعودی بودن کندل، الگو از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.
هرچه بدنه کوتاهتر و سایه پایینی بلندتر باشد، الگو از اعتبار بیشتری برخوردار خواهد بود.
در صورت ایجاد شکاف بین قیمت بسته شدن کندل قبل الگوی چکش وارونه و قیمت باز شدن کندل، اعتبار الگو بیشتر میباشد.
نکته معاملاتی: در صورت صعودی بودن کندل پس از الگوی شکل گرفته و بسته شدن آن بالاتر از قیمت پایانی، وارد معامله میشویم.
الگوی کندلی ستاره ثاقب (Shooting Star)
همانگونه که در تصویر قابل مشاهده است، الگوی ستاره ثاقب همانند الگوی مرد آویخته میباشد با این تفاوت که سایه بالایی بلندتر از سایه پایینی میباشد. تمام نکات معاملاتی و خصوصیات الگوی ستاره ثاقب با الگوی مرد آویخته مشترک میباشد.
تایید الگوهای کندل برگشتی با اندیکاتورها
قدرتمندترین ابزارهای تکنیکالی نیز در ترکیب با یکدیگر، معتبرتر و قابل استنادتر میشوند. به همین منظور برای تایید الگوهای کندلی و بالابردن اعتبار آنها، این الگوها را با اندیکاتورهای اسیلاتور ترکیب میکنیم تا از احتمال برگشت روند و معاملات برگشتی خود، اطمینان بیشتری حاصل کنیم.
جمعبندی
به منظور ورودی مطمئن به معاملات برگشتی (بازگشتی) میتوان از ابزارهای تکنیکالی بهره برد. از جمله این ابزارها، شناسایی الگوهای کندل برگشتی میباشد. در این مقاله به بررسی نحوه شناسایی الگوهای کندل بازگشتی پرداختیم. برای آشنایی بیشتر با الگوهای کندل استیک، مقالات آموزشی سایت کارگزاری بیدار را مطالعه فرمایید.