logo

سهام عدالت متوفیان ✔ نحوه دریافت و انتقال به وراث متوفی

خانهآموزش بورسعمومیسهام عدالت متوفیان ✔ نحوه دریافت و انتقال به وراث متوفی

سهام عدالت یکی از سیاست‌های حمایتی و اقتصادی دولت از اقشار مختلف جامعه بود. این طرح از دولت نهم آغاز شد و به عنوان نوعی یارانه به وسیله شرکتهای تعاونی استانی به متقاضیان اختصاص یافت.

طی این سال‌ها، بسیاری از صاحبان کدهای ملی فوت کردند و سهام آنها بلاتکلیف ماند. با توجه به ارزش روز سهام عدالت و رشد شاخص بورس، بسیاری از وراث تصمیم به انتقال این دارایی را دارند. در این مقاله به نحوه دریافت سود سهام عدالت متوفیان و نحوه انتقال آن می‌پردازیم. تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

استعلام سهام عدالت متوفی با کدملی

سامانه سمات سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir برای اطلاع از تخصیص سهام عدالت و میزان دارایی هر شخص پایه‌ریزی شده است. جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استعلام سهام عدالت می‌توانید به مقاله «استعلام سهام با کدملی» مراجعه کنید. 

با مراجعه به این سایت و ورود کد ملی شخص متوفی، می‌توان از اختصاص سهام عدالت متوفی و میزان آن، آگاهی لازم را کسب کرد. در صورتی که شخص متوفی مشمول دریافت سهام عدالت بود، وراث می‌توانند نسبت به انتقال سهام عدالت متوفی اقدامات لازم را انجام دهند.


انتقال سهام عدالت متوفی به وراث غیرحضوری

در صورتی که متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده باشد، وراث می‌توانند مراحل انتقال سهام را طی کنند. در مرحله نخست وراث باید مراحل قانونی انحصار وراثت را به طور کامل طی کرده باشند.

سپس وراث جهت انتقال سهام به صورت غیرحضوری به سامانه الکترونیکی سهام عدالت مراجعه کرده و مدارک را بارگذاری کنند. بعد از گذراندن مراحل اداری، سهام متوفی به وراث منتقل می‌شود.

مدارک مورد نیاز برای بارگذاری در سامانه الکترونیکی سهام عدالت:

  • گواهی‌نامه واریز مالیاتی
  • گواهی انحصار وراثت
  • گواهی فوت
  • اصل شناسنامه و کارت ملی متوفی و ورثه

یکی از وراث به نمایندگی از سایرین پس از اتمام مراحل اداری به یکی از دفاتر پیشخوان دولت طرف قرارداد با شرکت سپرده‌گذاری مرکزی مراجعه می‌کند.

 نتیجه بررسی مدارک و صحت آن، بعد از طی مراحل قانونی از طریق پیامک به وراث متوفی، اطلاع‌رسانی می‌شود.

برای سهام عدالت متوفی به کجا مراجعه کنیم؟

در حال حاضر تنها وراث می‌توانند از طریق سامانه سمات سهام عدالت به صورت غیرحضوری مدارک خود را بارگذاری کنند. سامانه سمات به نشانی www.csdiran.ir خدمات انتقال سهام عدالت متوفی را انجام می‌دهد. مدارکی که در قسمت قبلی به آنها اشاره شد برای طی مراحل قانونی لازم است.

پس از ثبت در سامانه مذکور، یکی از وراث به دفتر پیشخوان دولت طرف قرارداد سپرده گذاری برای دریافت فرم‌های مربوط به انتقال سهام، مراجعه می‌کند.

پس از تکمیل فرم‌های نقل و انتقالات و بررسی مدارک، فرم‌ها برای بررسی و تأیید نهایی به شرکت سپرده‌گذاری مرکزی ارسال می‌شود تا نتیجه نهایی را اعلام کند. اگر پاسخ شرکت مثبت بود، فرایند انتقال و تقسیم سهام عدالت متوفی تکمیل می‌شود.


مبلغ سود سهام عدالت متوفیان چگونه پرداخت می‌شود؟

تمامی واریزی سود سهام عدالت از طریق سامانه سجام صورت می‌گیرد. به همین ترتیب، ورثه متوفی می‌بایست در سامانه سجام ثبت‌نام کنند و با وارد کردن شماره شبای حساب و شماره تلفن همراه خود، از سود سهام عدالت متوفی بهره‌مند شوند.

سازمان خصوصی‌سازی با محاسبه میزان سود و تنها به شماره شباهای تأیید شده و از طریق بانک‌های عامل، سود اختصاص یافته برای هر فرد را به حساب آنها واریز می‌کند.

بدیهی است برای دریافت سود سهام عدالت متوفیان، ارائه و تأیید شماره شبا توسط وراث الزامی می‌باشد.

سامانه سهام عدالت متوفیان

وراث متوفیان می‌توانند با مراجعه به سایت شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به ‌وسیله میز خدمت، مراحل قانونی را جهت استعلام و انتقال سهام عدالت متوفی به انجام برسانند.

سعی بر این است که تمام فرآیند ثبت نام و انتقال سهام از طریق سامانه و به شکل غیرحضوری انجام بگیرد و تا حدودی زیرساخت‌های آن فراهم شده است.

مدارک لازم برای ارائه به دفاتر پیشخوان دولت جهت تقسیم سهام عدالت متوفیان:

  • کد ملی، تاریخ تولد متوفی
  • اصل کارت ملی تمامی وراث
  • اصل گواهی حصر وراثت
  • شماره شبای بانکی وراث
  • آدرس پستی و شماره تلفن وراث

آیا وراث می‌توانند سهام شخص متوفی را به شخص ثالث خارج از وراث قانونی نیز منتقل نمایند؟

وراث قانونی تنها می‌توانند سهم‌الارث خود را به‌ اندازه قانونی در تقسیم ارث که نام آنها در گواهی انحصار وراثت وجود دارد، انتقال دهند و انتقال آن به اشخاص دیگر به هیچ وجه امکان‌پذیر نخواهد بود.

آیا امضای تقسیم‌نامه سهام عدالت می‌تواند توسط وکیل، قیم ولی یا کفیل وراث قانونی انجام شود؟

وراث قانونی می‌توانند با تعیین وکیل قانونی و ارائه وکالت‌نامه رسمی از دفاتر اسناد، مراحل اداری و قانونی انتقال سهام متوفی را توسط وکیل، انجام دهند و وی نسبت به مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت و امضای انتقال سهام عدالت به وراث اقدام کند.

جمع‌بندی

انتقال سهام عدالت متوفی از طریق مراجعه به سامانه الکترونیکی سهام عدالت مربوطه در این خصوص امکان پذیر است و مراحل قانونی آن توسط وراث و یا وکیل قانونی سپری می‌شود.

عناوین مرتبط

وضعیت وراث پس از حضور در دفاتر منتخب پیشخوان دولت و تقسیم سهام چیست؟

بعد از سپری کردن تمام مراحل اداری و حضور ورثه در دفاتر پیشخوان دولت، دیگر وراث تکلیفی ندارند و در صورت راستی‌آزمایی و تأیید شرکت سپرده‌گذاری مرکزی، می‌توانند از تقسیم سهام عدالت، بهره‌مند شوند و سود تخصیص‌ یافته را از طریق شماره شبای بانکی خود دریافت نمایند.

آیا مهلتی (سقف زمانی) برای مراجعه وراث قانونی به دفاتر پیشخوان دولت تعیین شده است؟

همچنان سقف زمانی برای مراجعه تعیین نشده است و صرفاً فراخوان مراجعه وراث برای انتقال سهام عدالت متوفی صادر شده است که برای این موضوع بهتر است هر چه سریع‌تر برای طی مراحل قانونی اقدام شود تا بعدها ورثه به مشکل برخورد نکنند. 

برای سهام عدالت متوفی به کجا مراجعه کنیم؟

وراث برای دریافت اطلاعات سهام عدالت متوفی می‌توانند به سامانه سمات سهام عدالت به نشانی sahamedalat.ir مراجعه کنند. در صورتی که متوفی مشمول طرح سهام عدالت بوده باشد، وراث می‌توانند مراحل انتقال سهام را طی کنند. در مرحله نخست وراث باید مراحل قانونی انحصار وراثت را به طور کامل طی کرده باشند. سپس وراث جهت انتقال سهام به صورت غیرحضوری به سامانه الکترونیکی سهام عدالت مراجعه کرده و مدارک را بارگذاری کنند. بعد از گذراندن مراحل اداری، سهام متوفی به وراث منتقل می‌شود.

بنردسته بندی:عمومی

نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

نظرات کاربران

نظر