logo

تریگر چیست؟ راهنمای تریگر پرایس اکشن

خانهآموزش بورسبورستریگر چیست؟ راهنمای تریگر پرایس اکشن

تا به حال برایتان سوال پیش آمده که دقیقا چه زمانی باید روی دکمه خرید یا فروش کلیک کنید؟ در بازار بورس، مفاهیم زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرد. هرکدام از این مفاهیم، کاربرد خاصی در معاملات روزمره دارند و با توجه ‌به آن‌ها می‌توان ترید مطمئن و منطقی‌تری انجام بدهیم.

به طور معمول معامله‌گران برای خرید و فروش سهم در بازار سرمایه از تحلیل‌های مختلفی استفاده می‌کنند. یکی از مفاهیم مهم در تحلیل تکنیکال و پرایس اکشن، تریگر می‌باشد.

تریگر در تحلیل تکنیکال از اهمیت بالایی برخوردار است که شناخت کافی و افزایش آگاهی‌های لازم، می‌تواند کمک‌ حال ما در انجام معامله موفق در بورس باشد. در این مقاله می‌خواهیم به آموزش تریگر پرایس اکشن بپردازیم. با ما همراه باشید.

ax769.jpg

تریگر چیست؟

تریگر Trigger در واژه، به معنی ماشه است اما تریگر در معامله به لحظه‌ای اطلاق می‌شود که شما باید تصمیم به ورود یا خروج از سهم را بگیرید. این لحظه همواره در تحلیل تکنیکال توسط معامله‌گران بورس، مورد بررسی قرار می‌گیرد.

در معاملات بورس، نقطه ورود و خروج سهم از نکات اساسی به شمار می‌رود. معامله‌گری، خرید و فروش حرفه‌ای‌تری انجام می‌دهد که بتواند نسبت به ورود و یا خروج از سهم، تحلیل مناسب و منطقی داشته باشد. به‌واقع تریگر، در تعیین نقطه خرید یا فروش سهم با استفاده از تحلیل، نقش پررنگ و ویژه‌ای دارد.

به ‌عنوان ‌مثال، در تحلیل تکنیکال سهم، زمانی که نمودار از حالت نزولی خود به حالت صعودی تغییر پیدا می‌کند و اصطلاحاً شکست روند نزولی رخ می‌دهد، یک سیگنال مثبت برای خرید در آن نقطه به وجود می‌آید.

به همین ترتیب فرصت مناسبی برای معامله‌گر به وجود می‌آید تا نسبت به خرید سهم ترغیب شود. این لحظه در معامله‌گری به ‌نوعی تریگر به‌ حساب می‌آید که کمک می‌کند تصمیم بهتری برای خرید و فروش بگیریم.

یا برای مثالی دیگر، وقتی سهمی نقطه مقاومت خود را در نمودار تکنیکالی رد می‌کند، معمولاً سیگنال مثبتی برای معامله صادر می‌شود که این وضعیت نیز می‌تواند یک تریگر محسوب شود و برای هر معامله‌گری در بورس، نقطه مهمی به شمار می‌رود.

بهترین تریگر ورود در پرایس اکشن

تریگر، در تحلیل تکنیکال، انواع مختلفی دارد. هرکدام از این تریگرها، نقشی در تحلیل معامله سهام ایفا می‌کنند که شناخت درست از آنها به ما امکان معامله‌ای منطقی و مطمئن را می‌دهد و استفاده از آن‌ها در معاملات سهام، مورد توجه بسیاری از تحلیل گران می‌باشد. در واقع معامله‌ای موفق است که از تریگر پوینت به‌درستی و در زمان مناسب استفاده کند.

تریگرهای کندلی

در این نوع تریگر، با استفاده از کندل‌های قیمتی، تصمیم به خرید یا فروش گرفته می‌شود. در تحلیل تکنیکال معمولاً نقاط مقاومتی و حمایتی سهم از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. تریگر کندلی می‌گوید در لحظه‌ای که سهم به مقاومت قیمتی می‌رسد، احتمالاً روند نزولی در پیش است اما می‌توان برای اینکه ببینیم آیا این روند نزولی شکل می‌گیرد یا نه، کمی صبر کنیم.

همین‌طور در نقطه حمایتی نیز احتمال شکل‌گیری روند صعودی در سهم بالا می‌رود که تریگر کندلی، در تحلیل تکنیکال این نقطه را می‌تواند ارزیابی کند تا نسبت به آن استراتژی معاملاتی خود را مشخص کنید.

ax770.jpg

تریگرهای شکستی

شکست خط روند نزولی، یکی از مهم‌ترین نقاط ورود در تحلیل تکنیکال است. برای این امر، معمولاً تحلیلگران در تایم فریم پایین، منتظر رسیدن سهم به پایان خط نزولی هستند و در لحظه‌ای که این خط روند به سمت بالا یعنی صعودی شدن می‌شکند، برای ورود به سهم فرصت مناسبی پیدا می‌کنند.

به‌واقع در لحظه تریگر شکست قرار می‌گیرند که نشان از شکسته شدن روند نزولی سهم است. تریگر پوینت در لحظه‌ای شکل می‌گیرد که سهم از خط نزولی خود خارج شده و به سمت بالا تغییر روند می‌دهد.

تریگرهای مبتنی بر الگوها

در تحلیل تکنیکال برخی الگوها رایج است که در تعیین نقطه تریگر کاربرد دارند. از این نقاط می‌توان برای ورود به سهم استفاده بهینه‌ای کرد. الگوهای قیمتی مثل الگوی پرچم و یا الگوی مثلث در تریگر پوینت بسیار مورد توجه است.

یکی از رایج‌ترین تریگرها، زمانی است که الگوی مثلثی در سهم شکل گرفته و بعد از مدت‌ها می‌خواهد از مثلث خود خارج شود. در این لحظه یک نوع تریگر تعیین می‌شود.

تریگر پولبکی

پولبک، به نظر بسیاری از معامله‌گران بورس، یکی از جذاب‌ترین نقاط ورود در تحلیل تکنیکال است. نسبت ریسک به بازدهی در این نوع تریگر اهمیت ویژه‌ای دارد. نقطه‌ای که شما ریسک کمی را قبول می‌کنید و در ازای آن منتظر سوددهی بالایی هستید.

پولبک معمولاً در کف قیمتی و یا در مقاومت قیمتی رخ می‌دهد اما برای معامله موفق‌تر، بهتر است تا روند مشخص سهم صبر کنیم. وقتی سهمی مقاومت قیمتی خود را رد می‌کند و در معاملات بعدی دوباره به همان سطح برمی‌گردد اصطلاحاً پولبک رخ داده که در این مورد تحلیلگران انتظار دارند، سهم وارد فاز صعودی شود و نقطه‌ای را برای ورود به سهم تعیین می‌کنند.

آیا تریگر صرفاً مختص ورود به معامله است؟

برخی احساس می‌کنند که وقتی در مورد تریگر صحبت می‌کنیم، حتماً منظورمان نقطه ورود و خرید سهم است. اما این تفکر درستی نیست، همان قدر که تریگر در تعیین نقطه ورود نقش دارد، در تعیین نقطه خروج نیز مؤثر، عمل می‌کند.

نقاطی که در آن‌ها زمانی را برای خروج و فروش سهم مشخص می‌کند؛ بنابراین منظور از تریگر صرفاً ورود و خرید نیست. چرا که در بازار بورس تعیین نقطه خروج به همان اندازه مهم و اساسی است.

تریگرهای مبتنی بر ابزار تکنیکالی

همان‌طور که گفته شد برای تعیین نقطه تریگر در تحلیل تکنیکال، استفاده از ابزارها و الگوهای تکنیکالی بسیار کارآمد خواهد بود.

به‌عنوان نمونه، اندیکاتورها از ابزار بسیار موثر در تحلیل تکنیکال هستند. استفاده از اندیکاتورها برای تعیین تریگر پوینت، می‌تواند خرید و فروش موفقی را رقم بزند به شرطی که بتوانیم تحلیل مناسبی نسبت به آن داشته باشیم.

در شکل زیر با استفاده از اندیکاتور، نقاطی مشخص شده است که در لحظه ورود و خروج سهم بسیار تأثیرگذار بوده و اگر در لحظه تریگر ورود، سهم را خریداری می‌کردیم، سود مناسبی را برای خود به دست می‌آوردیم.

ax771.png

مزایای استفاده از تریگر

تا به اینجا به تعریف مفهوم و نحوه کارکرد آن اشاره کردیم. همان‌طور که مشخص است، تریگر در معامله، مزایای خاص خود را دارد که در این قسمت به آن‌ها می‌پردازیم:

کاهش ریسک معامله

 تریگر لحظه‌ای است که به ما قدرت تصمیم‌گیری به‌موقع برای ورود یا خروج سهم می‌دهد بنابراین در تریگر پوینت، ما ریسک خود را به حداقل می‌رسانیم و به‌اصطلاح، معامله ما می‌تواند ریسک به بازدهی مناسبی داشته باشد.

سوددهی بالا

نقطه تریگر، نقطه امنی برای خرید و فروش سهام به شمار می‌رود بنابراین انتظار سوددهی در آن افزایش میابد.

تعیین خط روند سهام

با استفاده از ابزار تکنیکال، تریگر می‌تواند در تعیین شکست خط روند نقش داشته باشد تا نسبت به آن تصمیم بهتری برای خرید، نگهداری و یا فروش سهم بگیریم.

ax772.jpg

محدودیت‌های استفاده از تریگر

در تحلیل کندل‌ها و شناسایی نقاط مناسب تریگر ممکن است با محدودیت‌هایی رو به رو شویم. به طور مثال می‌توان موارد زیر را مورد بررسی قرار داد.

خطاهای احتمالی

تریگر، همواره به طور دقیق، نقطه ورود را تعیین نمی‌کند. ممکن است نقطه تریگر ورود در تحلیل شما، نقطه تریگر خروج در تحلیل دیگر باشد. این یکی از مهم‌ترین چالش‌های استفاده از تریگر محسوب می‌شود. برای کسب نتیجه مطلوب در استفاده از تریگر، بهتر است از چندین تایم فریم و در چند اندیکاتور، تحلیل کرد.

عدم اطمینان

خط تریگر، باتوجه‌به شکست روند نزولی، می‌تواند نقطه ورود را به ما نشان دهد اما گاهی اوقات در بازارهای اصلاحی، ممکن است این نقطه ما را به اشتباه بیندازد و در مدت کوتاهی دوباره فاز نزولی سهم اتفاق بیفتد. به‌واقع احتمال دارد الگوی دیگری در حال شکل‌گیری است و ما آن را در نظر نگرفته‌ایم. پس برای سیگنال گیری دقیق‌تر از خط تریگر، منطقی است که تحلیل‌های مختلفی را با استفاده از ابزارهای تکنیکالی مورد بررسی قرار بدهیم.

تریگر پرایس ‌اکشن چیست؟

پرایس‌ اکشن یک روش برای حدس و گمان و پیش‌بینی در بازار سرمایه است که شامل تجزیه‌وتحلیل حرکت قیمتی در طول زمان می‌باشد. این توسط بسیاری از معامله‌گران خرد و کلان و نیز مؤسسات مالی برای پیش‌بینی مسیر آینده قیمت اوراق در بازارهای مالی استفاده می‌شود.

به بیان ساده‌تر، در پرایس‌ اکشن، چگونگی تغییرات قیمتی است و به‌راحتی در بازارهایی با نقدینگی و نوسانات بالا مشاهده می‌شود. اما در واقع هر آن چیزی که در بازارهای مالی آزاد خرید و فروش می‌شوند، پرایس ‌اکشن ایجاد می‌کنند.

یکی از بهترین قسمت‌های مربوط به پرایس ‌اکشن این است که از مهم‌ترین روش‌های ممکن برای انجام آنالیز تکنیکالی بر پایه قیمت می‌باشد. در تریگر پرایس‌اکشن، معامله کردن بدون اندیکاتورها و فقط بر اساس ارزیابی شاخص قیمتی و تغییرات قیمتی صورت می‌پذیرد. با این حساب، معامله‌گران بازار ریسک تاخیر و کندی که در بیشتر ابزارهای تکنیکالی وجود دارد را حذف می‌کنند.

مثلاً در شکل زیر، کندل های نمودار، چگونگی تغییرات روند قیمتی با استفاده از تریگر پرایس ‌اکشن Trigger Price Action مشاهده می‌شود.

ax773.jpg

جمع‌بندی

طبق آن چیزی که تا به اینجا گفته شد، تریگر در تحلیل تکنیکال از امکانات مهم و ویژه‌ای برای معاملات سهام برخوردار است. تریگر، نقاط مهم سهم برای ورود و خروج را مشخص می‌کند و از آن برای انجام معاملات استفاده‌های زیادی می‌شود. از همین رو ما در این مقاله به بررسی خط تریگر و تریگر پوینت پرداختیم و مزایا و محدودیت‌های آن را شرح دادیم.

کسب مهارت در معامله‌گری بورس نیاز به افزایش دانش و آموزش‌های بیشتر دارد که برای هر فردی که می‌خواهد در این بازار فعالیت کند، نیاز اساسی محسوب می‌شود. کارگزاری اقتصاد بیدار با بهره‌گیری از متخصصین و مشاورین بازار سرمایه آماده ارائه خدمات خود به مشتریان است و امید داریم این مطلب مورد توجه شما قرار گرفته شده باشد.

بنردسته بندی:بورس

نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

نظرات کاربران

نظر