logo

کد معاملاتی با کد بورسی چه تفاوتی دارد؟

خانهآموزش بورسعمومیکد معاملاتی با کد بورسی چه تفاوتی دارد؟

کد معاملاتی چیست؟ آیا بدون کد معاملاتی می توان اقدام به خرید و فروش سهام کرد؟ نقطه ورود به دنیای بورس کجاست؟ سرمایه‌گذار برای ورود به بازار بورس باید چه اطلاعاتی داشته باشد؟ آیا هر کسی می‌تواند وارد دنیای بورس شود؟ بازار سهام یا بازار بورس، مکانی برای ارزش‌گذاری و تبادل انواع اوراق بهادار، کالا، ارز خارجی، قراردادهای آتی و سایر ابزارهای مالی است که ساختاری کاملاً سازمان‌یافته دارد. هدف اصلی سازمان بورس، راه‌اندازی یک تجارت عادلانه و مستمر از طریق انتشار کارآمد اطلاعات مربوط به خرید و فروش سهام شرکت‌های دولتی و خصوصی است.

بازار سهام برای دولت‌ها، کارآفرینان و شرکت‌های خصوصی بستری را فراهم کرده است تا بتوانند از طریق آن اوراق بهادار را به سرمایه‌گذار عمومی واگذار کنند. به این ترتیب هم سرمایه‌گذار می‌تواند در جایی مطمئن سرمایه‌گذاری کند و سود مطلوب کسب کند و هم سرمایه‌دار، بودجه لازم برای انجام کارهای تحقیقاتی، توسعه‌ای یا بازپرداخت بدهی خود را تأمین نماید.

امروزه یکی از رایج‌ترین روش‌ها برای سرمایه‌گذاری بلندمدت، سرمایه‌ گذاری در بورس است. اما به عنوان یک مبتدی برای ورود به دنیای هیجان‌انگیز بورس باید چه کار کرد؟  دنیای بورس پر از تضاد است، چه‌بسا سرمایه‌ گذارانی که سود فراوان از انجام معاملات بورسی کسب کرده‌اند؛ و چه‌بسا افراد نابلدی که دچار ضرر و زیان شده‌اند. بنابراین به سرمایه‌گذاران تازه‌کار و مبتدی توصیه اکید می‌شود، قبل از ورود به دنیای بورس و سهام اطلاعات و دانش کافی در این زمینه کسب کنند.

در ادامه این نوشتار اصلی‌ترین مفاهیم موجود در بازار بورس به زبانی ساده بیان می‌شود تا بتوانید آشنایی نسبی با بورس پیدا کنید. اولین گام در فرآیند ورود به بازار سرمایه، آشنایی با نحوه انتخاب کارگزار به منظور دریافت کد بورسی است. در این مقاله به پرسش های متدوال شما در این زمینه پاسخ خواهیم داد.


شرکت کارگزاری بورس چیست؟

شرکت کارگزاری بورس یا به اختصار کارگزار بورس به فردی یا یک بنگاه اقتصادی اطلاق می‌شود که در ازای دریافت حق‌العمل سفارش‌ها، سفارش خرید و فروش را از سرمایه‌گذار دریافت و اجرا می‌کند.

در واقع کارگزاری، نماینده مشتری است. منبع اصلی درآمد هر کارگزاری، کارمزد دریافت شده از سوی سرمایه‌گذار است. با وجود پیدایش فناوری‌های جدید روند سنتی مراجعه حضوری به کارگزاری یا درخواست تلفنی دستخوش تغییرات شده است. امروزه سرمایه‌گذار با مراجعه به سامانه معاملاتی هر کارگزاری می‌تواند نسبت به خرید و فروش هر گونه اوراق به صورت آنلاین اقدام کند.

یکی دیگر از خدماتی که کارگزاری به مشتریان خود ارائه می‌دهد ارائه دسترسی به خدمات خرید و فروش محصولات در بورس کالا ست. در گذشته افراد محدودی به کارگزاری دسترسی داشتند، اما امروزه سرمایه گذاران می توانند به صورت رایگان به بازار سهام دسترسی پیدا کنند. در واقع کارگزار، رابط اصلی برقراری ارتباط بین سرمایه‌گذار و بازار سرمایه است.

در حال حاضر، بیش از 100 کارگزاری مختلف در ایران فعالیت دارند، اما تعداد محدودی از آنان خدمات کافی و جامعی را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند. انتخاب یک کارگزاری خبره شما را از دردسرهای احتمالی در آینده مصون می‌دارد. رقابت بین کارگزاران بورس باعث شده است کیفیت خدمات به مشتری تا حد چشمگیری بهبود پیدا کند.

قبل از انتخاب کارگزاری تمام امکانات و خدمات آن‌ها را بررسی کنید. دسترسی سریع و مستقیم به سامانه نرم‌افزاری معاملات آنلاین هر کارگزاری باعث می‌شود که معاملات در لحظه صورت گیرد و در کسری از ثانیه کار انتقال وجه صورت بگیرد. کارگزاری دروازه ورود به دنیای بورس و سهام است. سرمایه‌گذار به شرط ثبت‌ نام بورس در کارگزاری می‌تواند کار خرید و فروش را انجام دهد.


تفاوت کد بورسی و کد معاملاتی آنلاین چیست؟

اولین مرحله برای شروع کار سرمایه‌گذاری در بازار بورس، دریافت کد بورسی و کد معاملاتی است.منظور از کد معاملاتی آنلاین، همان کد صادرشده از سوی کارگزاری است که به منظور انجام معاملات خرید و فروش در سامانه‌های معاملاتی به صورت آنلاین استفاده می شود و برای هر کارگزاری بورس متفاوت است. با داشتن کد آنلاین می‌توانید مستقیماً وارد سامانه معاملات شوید. به این ترتیب سفارش خرید و فروش اوراق بهادار مستقیماً به سامانه مرکزی بورس ارسال می‌شود. کد بورسی با هماهنگی سازمان بورس صادر می شود و با تغییر کارگزاری تغییر نمی کند و ثابت است.  


در حالی که کد معاملاتی آنلاین از طرف کارگزاری برای شما پیامک و ایمیل می شود. شما به تعداد کارگزاری هایی که به آنها مراجعه و درخواست کد معاملاتی میکنید، می توانید کد آنلاین داشته باشید. کد معاملاتی هر کارگزاری با کارگزاری دیگر متفاوت است در حالی که کد بورسی شما یکتا و منحصر به فرد است.

تفاوت کد معاملاتی با کد اقتصادی چیست؟

کد اقتصادی یک شناسه 12 رقمی الزامی برای انجام هرگونه فعالیت‌ قانونی اقتصادی توسط شرکت‌هاست. از کد اقتصادی به منظور خرید، فروش، خدمات مربوط به قرارداد و صدور فاکتور استفاده می‌شود. دریافت کد اقتصادی برای تمام شرکت‌های حقیقی و حقوقی الزامی است. کد اقتصادی هیچ ارتباطی با کد بورسی ندارد.

 

برای خرید سهام یا اوراق بهادار از فرابورس، به چه کدی نیاز است؟

احتمالا شما هم زیاد نام بازار فرابورس به گوشتان خورده است، فرابورس هم یکی از انواع بازار بورس در ایران است که البته تفاوتهایی با بازار بورس اوراق بهادار دارد. فرابورس هم همانند بازار بورس بازاری است که در آن اوراق بهادار بر اساس میزان عرضه و تقاضا قیمت گذاری و سرانجام میان سرمایه گذاران معامله می شود.


 با این تفاوت که شرکت فرابورس دارای فرآیند و قوانین راحت تری در جذب شرکتهاست، به همین دلیل شرکتهای کوچکتر که نمیتوانند با توجه به قوانین سختگیرانه تر شرکت بورس به این بازار راه پیدا کنند، می توانند سهام خود را در بازار فرابورس به سرمایه گذاران عرضه کنند. نکته اینجاست که شما می توانید با همان کد بورسی صادر شده از طرف سازمان بورس در بازار فرابورس نیز معامله و خرید و فروش کنید. بازار بورس تنها در شرایط پذیرش شرکت ها با بازار فرابورس متفاوت است.

 

آیا خرید اسناد خزانه اسلامی (اخزا، سخا، سخاب) با کد بورسی امکان پذیر است؟

با کد بورسی صادر شده برای هر فرد امکان خرید اسناد خزانه اسلامی نیز وجود دارد. با داشتن کد بورسی می‌توان تمامی اوراق قابل معامله در سایت Tsetmc.com را خریداری کرد. صرف‌نظر از آن‌که نماد بورسی است یا فرا بورسی.

 

امنیت کد معاملاتی یا کد بورسی چگونه تضمین می شود؟

یکی از چالش‌ برانگیزترین سؤالات در مورد کد بورسی، امنیت آن است. آیا اگر فرد دیگری به کد بورسی شما دسترسی پیدا کند، می‌تواند از آن‌سو استفاده کند؟ خیر. هیچ‌کسی با دسترسی به کد بورسی شما نمی‌تواند در روند کاری‌تان اختلال ایجاد کند. اما باید در حفظ مشخصات حساب کاربری شامل نام کاربری و گذرواژه که توسط کارگزاری به منظور انجام معاملات در سامانه معاملات آنلاین در اختیارتان قرار می‌گیرد، کوشا باشید.

در صورتی که به منظور مدیریت سرمایه و واگذار کردن کار خرید و فروش خود به دیگران که اصطلاحاً به آن سبد گردانی گفته می‌شود، نام کاربری و گذرواژه خود را به فرد دیگری واگذار کنید، مسئولیت هرگونه فعالیت انجام‌شده در حساب کاربری شما بر عهده شخص خود شماستاگر اطلاعات ورود به سامانه معاملاتی شما سرقت شود، سارقین نمی‌توانند شماره‌حساب معاملات شما را تغییر بدهند یا پول موجود در آن را به حسابی دیگر منتقل کنند. هرگونه تغییر در رابطه با شماره حساب‌، تنها با درخواست شخص شما از کارگزاری امکان‌پذیر است.

بنردسته بندی:عمومی

نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

نظرات کاربران

نظر