logo

صندوق سرمایه گذاری چیست؟ آشنایی با صندوق های سرمایه گذاری

خانهآموزش بورسصندوق‌های سرمایه گذاریصندوق سرمایه گذاری چیست؟ معرفی انواع آن

صندوق‌ سرمایه گذاری به عنوان یکی از ابزارهای مالی مدرن، نقش مهمی در مدیریت سرمایه و توزیع ریسک در بازارهای مالی دارند. این صندوق‌ها با جمع‌آوری سرمایه‌های خرد و سرمایه‌گذاری آن در سبدی متنوع از دارایی‌ها، امکان بهره‌مندی از مزایای سرمایه‌گذاری حرفه‌ای را برای عموم افراد فراهم می‌کنند. در دنیای امروز که پیچیدگی‌های بازارهای مالی و نیاز به مدیریت ریسک بیش از پیش اهمیت یافته است، صندوق‌های سرمایه‌گذاری به عنوان راهکاری کارآمد و انعطاف‌پذیر مطرح می‌شوند.

در این مقاله از سری مقالات آموزشی کارگزاری بیدار قصد داریم به بیان ویژگی‌های صندوق سرمایه گذاری و معرفی انواع صندوق های سرمایه گذاری بپردازیم. با ما همراه باشید.

صندوق سرمایه گذاری چیست؟

صندوق های سرمایه گذاری از جمله ابزارهای موثر در بازار سرمایه هستند که توسط بانک‌ها و شرکت‌های کارگزاری تاسیس شده و نقش موثری در توسعه بازار و افزایش مشارکت سرمایه‌گذاران دارند. صندوق‌ها در اکثر بازارهای پیشرفته جهانی، در رده ابزارهای کم ریسک و قابل استفاده برای مشارکت مستقیم سرمایه‌گذاران کم تجربه یا افرادی که وقت کافی برای رصد بازار ندارند، است.

انواع صندوق های سرمایه گذاری

صندوق‌های سرمایه‌گذاری به انواع مختلفی تقسیم می‌شوند که هر یک از آن‌ها با توجه به هدف سرمایه‌گذاری، نوع دارایی‌های مورد سرمایه‌گذاری و سطح ریسک، ویژگی‌های خاص خود را دارند. در ادامه به برخی از مهم‌ترین انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری اشاره خواهیم کرد:

1- صندوق سهامی

همان طور که از نام این صندوق پیداست، دارایی های این صندوق در سهام سرمایه گذاری می‌شود. صندوق های سهامی در بورس حداقل 70% از دارایی‌های خود را به سرمایه گذاری در سهام و حق تقدم سهام اختصاص می‌دهد. با توجه به مدیریت حرفه ای این صندوق‌ها، ریسک آن نسبت به خرید مستقیم سهم کمتر است.

2- صندوق درآمد ثابت

این صندوق‌ها در اوراق قرضه دولتی و شرکتی، اوراق مشارکت و سایر ابزارهای مالی با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند. هدف اصلی آن‌ها حفظ سرمایه و کسب درآمد منظم از طریق بهره اوراق است. این صندوق‌ها معمولاً ریسک کمتری نسبت به صندوق‌های سهامی دارند. صندوق سرمایه گذاری درآمد ثابت حداقل 5% و حداکثر 25% از منابع را به خرید سهام تخصیص می‌دهند.

3- صندوق مختلط

صندوق مختلط، حد میانی صندوق‌های با درآمد ثابت و صندوق‌های سهامی می‌باشد، به این معنی که نیمی از سرمایه را در سهام شرکت‌های پذیرفته‌ شده در بورس اوراق بهادار و نیمی دیگر را در اوراق بهادار با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌کنند. این صندوق‌ها بین 40 تا 60 درصد دارایی‌های خود را به سرمایه گذاری در سهام یا اوراق بهادار با درآمد ثابت و اوراق مشارکت اختصاص می‌دهند. بنابراین نسبت به صندوق‌های سهامی دارای ریسک کمتر و نسبت به صندوق‌های با در‌آمد ثابت، ریسک بیشتری دارند و از لحاظ ریسک و بازده بین صندوق‌های با درآمد ثابت و صندوق‌های سهامی قرار می‌گیرند.

4- صندوق کالایی مبتنی بر طلا

صندوق طلا، سرمایه‌های جمع‌آوری شده از مشتریان را در گواهی سپرده سکه و طلا پذیرفته شده در بورس، سرمایه‌گذاری می‌کنند. حداقل 70% سرمایه‌گذاری این صندوق‌ها در سکه طلا و اوراق مشتقه مبتنی بر طلا و مابقی در اوراق با درآمد ثابت سرمایه‌گذاری می‌شود.

5- صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازار گردانی

صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازارگردانی در چهارچوبی که سازمان بورس تعیین کرده است به خرید و فروش اوراق بهادار میپردازد. عملکرد این صندوق‌ها نقدشوندگی سهام را زیاد می‌کند و همچنین باعث حرکت قیمت سهام به سمت ارزش ذاتی‌اش می‌شود. صندوق های بازارگردانی از تشکیل صف‌های خرید و فروش در سهام جلوگیری کرده و باعث روان شدن معاملات می‌شوند.

6- صندوق‌ زمین و ساختمان

موضوع فعالیت صندوق زمین و ساختمان، جمع‌آوری وجوه از متقاضیان سرمایه گذاری در صندوق و ساخت پروژه ساختمانی مندرج در امیدنامه صندوق از محل وجوه یاد شده است. سپس واحدهای ساختمانی پروژه را به فروش رسانده و در نهایت عواید ناشی از آن را بین سرمایه‌گذاران صندوق تقسی می‌کنند.

7- صندوق‌ سرمایه گذاری جسورانه

صندوق‌ جسورانه، سرمایه جمع آوری شده افراد حقیقی و حقوقی را به سرمایه‌گذاری در شرکت‌هایی که به منابع مالی کافی دسترسی ندارند و صنایع نوظهور، تخصیص می‌دهد تا افراد بتوانند از آن نفع ببرند.

8- صندوق‌سرمایه گذاری نیکوکاری

هدف تشکیل صندوق نیکوکاری، جمع‌آوری وجوه از اشخاص نیکوکار و اختصاص آن‌ها به سرمایه گذاری در سپرده‌های بانکی، اوراق بهادار با درآمد ثابت، سهام و حق تقدم خرید سهام است. طبق نظر فرد سرمایه‌گذار، هر میزان درصدی از دارایی سرمایه در صندوق، به امور نیکو‌کاری مانند تامین مسکن مددجویان سازمان بهزیستی تخصیص داده می‌شود.

9- صندوق بخشی

دارایی‌های صندوق بخشی در یک صنعت یا بخش خاصی از اقتصاد همچون فلزات اساسی، پتروشیمی، خودروسازی و ... سرمایه‌گذاری می‌‌شود. حداقل 70 درصد از کل دارایی‌های این صندوق به صنعت خاص و الباقی حداکثر تا 10 درصد در دیگر صنایع سرمایه‌گذاری می‌گردد.

10- صندوق در صندوق

صندوق در صندوق یا فرابورس یک نوع صندوق تلفیقی محسوب می‌شود که داریی خود را در صندوق های مختلف سرمایه گذاری می‌کند. مدیر این صندوق براساس استراتژی معاملاتی خود، چند صندوق سرمایه گذاری را برای سرمایه گذاری انتخاب می‌کند.

11- صندوق خصوصی

صندوق سرمایه گذاری خصوصی با هدف تامین مالی شرکت‌هایی که با کمبود نقدینگی مواجه هستند، ایجاد شده است. هر صندوق خصوصی با هدف تامین نقدینگی مورد نیاز یک پروژه یا شرکت ایجاد می‌شود و عمر مشخصی دارد. در این صندوق از سرمایه گذاران می‌خواهند تا زمان عمر صندوق، سرمایه خود را برداشت نکنند.

12- صندوق پروژه ای

صندوق پروژه با هدف جمع آوری سرمایه های خرد و اختصاص به یک پروژه مخصوص ایجاد می‌شوند. پروژه‌های این نوع صندوق‌ها براساس اساسنامه و امیدنامه انتخاب می‌گردند. این صندوق دارای ریسک کاهش ارزش دارایی صندوق، عدم اتمام پروژه در زمان مشخص، افزایش هزینه های پروژه و ریسک کاهش قیمت اوراق صندوق می‌باشد.

13- صندوق چند کالایی

صندوق چند کالایی، بخش زیادی از دارایی را به گواهی سپرده کالایی اختصاص می‌دهد. مدیر صندوق جهت کاهش ریسک گواهی سپرده چند کالا را در پرتفو نگهداری می‌کند. 

14- صندوق اهرمی

صندوق اهرمی ترکیبی از دو صندوق درآمد ثابت و سهامی است با این تفاوت که از مکانیزم اهرم استفاده می‌کند. این صندوق در دو واحد عادی و ممتاز طراحی شده تا نیاز سرمایه گذاران ریسک پذیر و ریسک گریز را پاسخ دهد. افراد ریسک گریز می‌توانند واحد عادی را به روش صدور – ابطال و افراد ریسک پذیر واحد ممتاز را به روش etf خریداری کنند. واحدهای عادی یک کف و سقف بازدهی را تضمین می‌کنند اما هیچ تضمین پرداخت سودی برای واحدهای ممتاز وجود ندارد.

15- صندوق پوشش ریسک

صندوق پوشش ریسک برخلاف نام خود از ریسک زیادی برخوردار است. این صندوق به عبارتی صندوقی است که با استفاده از ابزارها و بازارهای مختلف اقدام به سرمایه‌ گذاری‌های پرریسک می‌کند. بازدهی صندوق پوشش ریسک بستگی زیادی به مدیران صندوق دارد.

16- صندوق مشترک

این صندوق‌ها با جمع‌آوری سرمایه از تعداد زیادی سرمایه‌گذار، در سبد متنوعی از اوراق بهادار شامل سهام، اوراق قرضه و سایر دارایی‌ها سرمایه‌گذاری می‌کنند. هدف اصلی صندوق‌ مشترک کاهش ریسک از طریق تنوع‌بخشی و بهره‌مندی از مدیریت حرفه‌ای است.

17- صندوق املاک و مستغلات در بورس

صندوق املاک و مستغلات به سرمایه گذاران خرد فرصت می‌دهد تا با سرمایه کم بتوانند تا بدون نیاز به خرید، تامین مالی یا مدیریت املاک، از افزایش قیمت آن سود کنند. صدور و ابطال واحدهای این صندوق طی شرایط اعلامی در اساسنامه و امیدنامه صندوق و طبق نظر مدیر صندوق انجام می‌شود.

18- صندوق دارایکم

صندوق دارا یکم نخستین صندوق سرمایه گذاری دولتی است که پرتفوی آن شامل 2 شرکت بیمه و 3 شرکت بانکی می‌باشد. سهام این صندوق در بورس همچون سهام قابل معامله است. 

19- صندوق تضمین اصل سرمایه

 صندوق تضمین اصل سرمایه از نوع صندوق مختلف بوده که امکان سرمایه گذاری حداقل 30 درصد و حداکثر 70 درصد در سهام وجود دارد. این صندوق علاوه بر مزایای حفظ اصل سرمایه، باعث می‌شود سرمایه گذار از صعود بازار بازدهی بالایی کسب کند. 

20- صندوق زعفران

همان طور که از نام صندوق زعفران پیداست، صندوقی است که دارایی خود را به زعفران اختصاص داده است. سرمایه گذاران با استفاده از این صندوق می‌توانند از افزایش قیمت زعفران سود کسب کنند.

مزایای صندوق های سرمایه گذاری چیست؟

سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری، دارای مزیت‌هایی است که این شکل از سرمایه گذاری را برای خیل عظیمی از افراد مناسب می‌سازد. در ادامه به مهم‌ترین مزایای این شکل از سرمایه گذاری غیرمستقیم می‌پردازیم:

  • مدیریت و ساماندهی حرفه‌ای سرمایه

با سرمایه گذاری در یکی از صندوق‌ ها، سرمایه یا دارایی اولیه خود را به شکلی کاملا حرفه‌ای ساماندهی و مدیریت می‌کنید. احتمالا عده‌ای هیچ مهارت سرمایه گذاری و شناختی نسبت به بازار سرمایه ندارند، اما با این انتخاب، می‌توان کنترل و مدیریت متبحرانه‌ای روی سرمایه خود ایجاد کرد.

این مسئله کاملا مشابه زمانی است که خودتان سررشته‌ای از نقاشی ندارید و برای نقاشی یک دیوار، به یک نقاش مراجعه کرده و در نهایت یک کار حرفه‌ای تحویل می‌گیرید. بنابرابن با این نوع سرمایه گذاری می‌توانید از توانایی‌ها و مهارت‌های افراد حرفه‌ای برای سرمایه‌گذاری دارایی خود بهره ببرید.

این صندوق‌ها دارای تحلیلگرانی هستند که پیوسته به دنبال بررسی‌های دائمی بازار و یافتن بهترین گزینه برای سرمایه‌گذاری و عملکرد ممتازی برای سرمایه‌گذاران می‌باشند. مدیریت حرفه‌ای صندوق‌های سرمایه‌گذاری به معنی کسب بازدهی قطعی نیست بلکه به معنی بهتر عمل کردن در مقایسه با سرمایه‌گذاران کم تجربه و غیرحرفه‌ای بازار سرمایه است.

  • کاهش ریسک

ریسک امری اجتناب ناپذیر در سرمایه‌گذاری است. اگر ریسک پذیر نیستید، اوراق صندوق درآمد ثابت می‌تواند جذابیت بیشتری داشته باشد. علاوه بر این بسیاری از سهامداران جهت کاهش ریسک سبد سرمایه‌گذاری خود اوراق صندوق‌ها به ویژه صندوق درآمد ثابت را در پرتفوی خود نگهداری می‌کنند.

  • قابلیت نقد شدن سریع

یکی از مهمترین ویژگی‌های هر سرمایه گذاری، قابلیت تبدیل آن به وجه نقد در زمانی است که سرمایه‌گذار به هر دلیل تصمیم به تغییر موضع سرمایه گذاری خود و خروج می‌گیرد. صندوق های سرمایه گذاری همواره در یک مجموعه سهام، اوراق بهادار، اوراق مشارکت و .... سرمایه گذاری می‌نمایند که این سرمایه گذاری متنوع منجر به کاهش زیان و نقدشوندگی سریع آن شده است.

همچنین ارکانی مانند ضامن نقدشوندگی در صندوق های سرمایه گذاری وجود دارند که این اطمینان را می‌دهند که هر زمان تصمیم به ابطال (فروش) واحد سرمایه گذاری خود بگیرید، یک خریدار همیشگی وجود دارد.

  • دارای شفافیت و اطمینان

جالب است بدانید که صندوق‌های سرمایه‌گذاری به نوعی تحت تابعیت سازمان بورس و اوراق بهادار هستند و توسط متولی (مانند وکیل است و امین سرمایه‌گذاران) و حسابرس در بازه‌های زمانی مشخصی مورد بازرسی قرار می‌گیرند و تمامی فعالیت‌های آن‌ها به صورت شفاف اطلاع‌رسانی می‌شود.

همچنین متولی صندوق نیز به صورت مستمر بر فعالیت و عملکرد صندوق نظارت دارد، از این جهت شکل فعالیت اقتصادی صندوق های سرمایه گذاری کاملا شفاف بوده و اطمینان بالایی نسبت به آن‌ها وجود دارد.

  • مشارکت در سرمایه گذاری‌های بزرگ با سرمایه اندک

صندوق های سرمایه گذاری ابزاری برای جذب سرمایه گذاران می‌باشند. این بدیهی است که افرادی با سرمایه‌ای محدود و اندک، قادر به سرمایه گذاری‌های بزرگ نیستند اما صندوق‌ها این امکان را فراهم می‌کنند که با سرمایه اندک، در یک سرمایه گذاری بزرگ شریک شده و سود بهتری به دست آورند.

لیست صندوق های سرمایه گذاری و NAV اوراق

در سایت فیپران می‌توانید لیست صندوق های درآمد ثابت و دیگر صندوق‌ها، و همچنین اطلاعات تجمیعی صندوق های سرمایه گذاری بورس را مشاهده کرده و به مقایسه بپردازید. پس از انتخاب صندوق مورد نظر در این سایت ارزش خالص دارایی‌ های صندوق سرمایه گذاری نمایش داده می‌شود ولی اگر قصد محاسبه دارید، NAV از تقسیم سرمایه‌گذاری بر تعداد سهام یا واحد آن در پایان هر روز معاملاتی بدست می‌آید. باید بدانید از آنجایی که دارایی‌های صندوق متشکل از سهام و اوراق مشارکت است، ارزش دارایی‌های صندوق پس از هر روز کاری محاسبه می‌گردد.

نحوه سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری چیست؟

خرید و فروش در بورس (etf) 

صندوق‌ های etf به دلیل اینکه نقدشوندگی و دسترسی راحت‌تری دارند، مورد استقبال سرمایه گذاران قرار می‌گیرند. در این روش سهامداران پس از دریافت کد معاملاتی می‌توانند از پنل کاربری خود در کارگزاری نماد صندوق‌های مورد نظر خود را جست‌وجو نمایید. سپس همچون خرید سهام، قیمت و تعداد را مشخص و سفارش را ارسال کنند.

روش صدور – ابطال 

در روش صدور – ابطال نیز متقاضیان از طریق سایت صندوق مورد نظر می‌توانند سفارش خود را ثبت نمایند.

اوراق یا واحد سرمایه گذاری چیست؟

سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری شبیه به سرمایه گذاری در بازار بورس و خرید سهام است. یعنی همان‌طور که برای سرمایه گذاری در یک شرکت باید تعدادی از سهام آن شرکت را خریداری کنید، برای سرمایه گذاری در صندوق ها هم باید تعدادی واحد سرمایه گذاری آن صندوق را خریداری کنید.

واحد، معیار اندازه‌گیری دارایی‌های یک صندوق سرمایه گذاری است، یعنی زمانی‌که قصد سرمایه گذاری در صندوق A را دارید، ممکن است 10 واحد (10 یونیت) از این صندوق را خریداری کنید، فردی دیگر ممکن است 23 یونیت خریداری کرده یا شخصی دیگر 5 واحد از صندوق سرمایه گذاری A را به فروش برساند.

لازم به توضیح است در دوره پذیره نویسی اولیه و قبل از شروع فعالیت صندوق، هر واحد سرمایه گذاری به ارزش پایه ۱,۰۰۰,۰۰۰ ریال فروخته می‌شود و پس از آغاز فعالیت سرمایه گذاری، هر واحد به قیمت صدور اعلام شده و یک روز پس از تکمیل فرم درخواست، نزد شعب به فروش خواهد رسید. توجه داشته باشید که اگر اوراق صندوق از نوع etf باشد، خرید و فروش آن به صورت روزانه و لحظه‎‌ای خواهد بود.

صدور و ابطال اوراق صندوق های سرمایه گذاری

 صدور واحد صندوق سرمایه گذاری به معنای خرید است و زمانی که صحبت از ابطال واحد صندوق سرمایه گذاری می‌شود، منظور فروش است. مالکیت واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق در 2 زمان صورت می‌گیرد. قبل از شروع فعالیت صندوق و در ابتدا دوره پذیره‌نویسی که در این زمان هر واحد سرمایه‌گذاری به ارزش پایه ۱,۰۰۰,۰۰۰ ریال فروخته می‌شود.

مرحله دوم پس از موفقیت در جذب حداقل سرمایه در مرحله پذیره‌نویسی است که قیمت در این مرحله , تعیین قیمت یک روز پس از تکمیل فرم درخواست مربوطه نزد شعب معرفی شده در اساسنامه صورت خواهد گرفت. در نتیجه قیمت واحدهای سرمایه گذاری در زمان پذیره‌نویسی معادل ۱,۰۰۰,۰۰۰ ریال و پس از آن برابر با ارزش روز واحدهای سرمایه‌گذاری است. به همین دلیل است که اغلب قیمت تمام شده این واحدها، با نرخی که در زمان واریز وجه داشته‌اند، متفاوت است.

برای خروج از سرمایه گذاری و اصطلاحا ابطال واحد سرمایه گذاری (فروش) نیز همانند مرحله صدور، لازم است که سرمایه‌گذار به یکی از شعب مراجعه نماید و فرم ابطال را تکمیل کند. مبنای محاسبه، قیمت ابطال واحد سرمایه گذاری روز کاری بعد از تاریخ درخواست ابطال خواهد بود و پس از کسر هزینه‌های مربوطه و بعد از گذشتن مدتی که در اساسنامه و امیدنامه صندوق ذکر شده است، مبلغ ابطال شده به حساب سرمایه‌گذار واریز می‌شود. شکل صدور و ابطال (خرید و فروش) که در بالا توضیح داده شد، در خصوص صندوق‌های سرمایه گذاری غیرقابل معامله است و صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله یعنی ETF به شکل سهام‌های رایج بورسی معامله می‌شوند.

معیارهای انتخاب بهترین صندوق سرمایه‌گذاری چیست؟

معیارهای انتخاب یک صندوق سرمایه گذاری خوب عبارتند از:

  • عملکرد صندوق های سرمایه گذاری در سال‌های گذشته
  • بازدهی صندوق
  • مدیر صندوق
  • عمر صندوق
  • ضامن نقد‌شوندگی صندوق
  • دوره پرداخت سود صندوق اعم از ماهیانه یا فصلی
  • روش معامله
  • مقایسه صندوق های سرمایه گذاری

در جدول فوق انواع صندوق های سرمایه گذاری را براساس ریسک و بازدهی با یکدیگر مقایسه کردیم. برای مقایسه صندوق ها به سایت fipiran.ir مراجعه کنید و به تفکیک هر صندوق را بررسی نمایید.

ax809.jpg

صندوق های سرمایه گذاری کارگزاری بیدار کدامند؟

برای کسب سود از بازار سرمایه لازم نیست خودتان معامله‌گر حرفه‌ای باشید، چون در کارگزاری بیدار حرفه‌ای‌ها این کار را برای شما انجام می‌دهند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری بیدار توسط تیمی متشکل از تحلیلگران حرفه‌ای و متخصصین بازار سرمایه مدیریت می‌شود، بنابراین شما می‌توانید بدون نیاز به صرف زمان و فراگیری دانش تخصصی بورس از فرصت کسب سود در بازار استفاده کنید.

در صندوق‌های سرمایه‌گذاری کارگزاری بیدار امکان صدور و ابطال واحدها به‌صورت آنلاین مهیاست. این امر موجب می‌شود تا صندوق‌ها نقدشوندگی بسیار بالایی نیز داشته باشند. کارگزاری بیدار در حال حاضر 2 نوع صندوق سرمایه‌گذاری از نوع ETF را در کارنامه مالی خود به ثبت رسانده است:

صندوق ارزش آفرین بیدار

با سرمایه‌گذاری در صندوق سهامی ارزش آفرین بیدار ، اطمینان حاصل کنید که سرمایه شما در کنار دارایی سایر سرمایه‌گذاران توسط گروهی از متخصصان بورس، در سهم‌های ارزنده سرمایه‌گذاری می‌شود.

موضوع فعالیت صندوق، سرمایه گذاری در اوراق بهادار از جمله سهام، حق تقدم سهام و ابزارهای مشتقه، اوراق بهادار با درآمد ثابت، سپرده‌ها و گواهی سپرده بانکی و گواهی سپرده کالایی است.

بازده صندوق ارزش به صورت روزشمار محاسبه می‌شود. شما می‌توانید این بازده را هر روز در سامانه معاملاتی خود مشاهده کنید و به ‌صورت آنلاین و روزانه خرید و فروش واحدهای صندوق را انجام دهید.

صندوق سپر سرمایه بیدار

صندوق سپر، از نوع صندوق‌های با درآمد ثابت است. با سرمایه‌گذاری در صندوق سپر سرمایه بیدار، راهکاری کم‌ریسک با سود روزشمار را انتخاب کرده‌اید. اگر شما در گذشته به سرمایه‌گذاری در سپرده بانکی و موارد کم‌ریسک دیگر علاقه داشتید، می‌توانید سرمایه‌گذاری در صندوق درآمد ثابت سپر را به‌عنوان گزینه‌ای با سود آوری بیشتر انتخاب کنید.

ویژگی دیگر صندوق سپر قابلیت نقدشوندگی آن است، به‌گونه‌ای که هر وقت تصمیم بگیرید می‌توانید واحدهای صندوق خود را بفروشید و بدین ترتیب قسمتی یا تمام سرمایه خود را از صندوق خارج کنید.

چگونه می‌توان واحد صندوق‌های کارگزاری بیدار را خرید؟

با توجه به اینکه صندوق‌های سرمایه گذاری کارگزاری بیدار از نوع ETF هستند، به‌ آسانی و به‌ صورت آنلاین قابل معامله هستند. برای خرید واحد‌ صندوق های ارزش و سپر باید وارد سامانه معاملاتی خود شوید.

در قسمت جست‌وجوی نماد، عبارت «ارزش» یا « سپر» را وارد کنید، بعد از یافتن نماد موردنظر می‌توانید واحدهای صندوق را در بازه قیمتی روز، معامله نمایید.

جمع‌بندی

در این مقایسه به سوال صندوق سرمایه گذاری چیست؟ پاسخ دادیم. همان طور که گفته شد یکی از روش‌های سرمایه‌گذاری غیر مستقیم در بازار بورس، خرید واحدهای صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. در ایران صندوق‌های بورسی مختلفی اعم از صندوق سرمایه‌گذاری درآمد ثابت، صندوق سرمایه گذاری در سهام، صندوق های سرمایه گذاری مختلط، صندوق‌ سرمایه گذاری جسورانه، صندوق‌ سرمایه گذاری زمین و ساختمان، صندوق سرمایه گذاری اختصاصی بازار گردانی، صندوق سرمایه گذاری طلا و صندوق‌های سرمایه گذاری نیکوکاری فعال هستند. هر یک از صندوق‌ها براساس ریسک، بازدهی و نوع دارایی به صندوق های مختلف طبقه بندی می شود. 

بنردسته بندی:صندوق‌های سرمایه گذاری

نظر خود را با دیگران به اشتراک بگذارید

نظرات کاربران

نظر